Słabe ciśnienie ze spryskiwaczy (na szybę).
Słabe ciśnienie ze spryskiwaczy (na szybę).
Witam, czy możecie podzielić się informacją, do jakiej prędkości można spokojnie spryskiwać szybę w Waszych autach?
U mnie już przy 80 "sika" niewiele ponad wycieraczki. Kilka dni temu kupiłem nową pompę (sprawdzając wcześniej, czy nie są zapchane przewody). Niewielka różnica....
Obserwując jadące zwykłe E46, widziałem na własne oczy z jakim ciśnieniem spryskują szybę! U mnie jest jedna część tego ciśnienia.
Czy miał/ma ktoś z Was podobne problemy? Może jakiś pomysł, co z tym zrobić?
U mnie już przy 80 "sika" niewiele ponad wycieraczki. Kilka dni temu kupiłem nową pompę (sprawdzając wcześniej, czy nie są zapchane przewody). Niewielka różnica....
Obserwując jadące zwykłe E46, widziałem na własne oczy z jakim ciśnieniem spryskują szybę! U mnie jest jedna część tego ciśnienia.
Czy miał/ma ktoś z Was podobne problemy? Może jakiś pomysł, co z tym zrobić?
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
Re: Słabe ciśnienie ze spryskiwaczy (na szybę).
U mnie najlepszy efekt jest przy predkosci 160-180. Wtedy pryska idealnie i wszystkie brudy zlaza od razu. W kazdym BMW najlepiej jest wlasnie przy tej predkosci.
U mnie im wyższa prędkość tym gorzej, tylko że u mnie (i chyba w każdym M3 e46) spryskiwacze nie działają tak jak w zwykłych samochodach, czyli 4 strumienie na szybę, tylko rozpryskują na całą szybę (ciężko to opisać).
No rozpryskuja na cała szybe ale czy jade 50 km/h czy 200 to tak samo pryskaja tylko ze przy 200 to szybko sie ten płyn rozprasza po całej szybie 

Jeśli tak, to albo siła z jaką wylatuje płyn powinna się zwiększać proporcjonalnie do prędkości, albo przy postoju powinno bryzgać z siłą wodospadu
to jak macie w swoich M-kach.. ?

Nurburgring: 9.02.16 - E60 M5
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
U mnie w M3 rozpyla na całą szybe, w 328 E46 wali strumieniem
Rozpyla na cala szybe.
Nieszczelnosc moze?
Nieszczelnosc moze?
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
Proponuję wyjąć spryskiwacze i spreżonym powietrzem je przedmuchać.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
rozpyla na całą szybę ale możesz popróbować ze zmianą wysokości strumienia.
Pozdrawiam Orzech
A czy sprawdzaliście czy działa Wam pompka od systemu intensywnego spryskiwania ?
Miałem podobne objawy przy padnietym systemie Intensiv
Miałem podobne objawy przy padnietym systemie Intensiv
A co to takiego?? Czy dobrze rozumiem, że jest "bryzg" słaby i silny, i do tego silnego jest specjalna pompka???
Koki, mógłbyś wyjaśnić, please?
Pamiętaj proszę, że mówimy tu o eMce ale E46...
Koki, mógłbyś wyjaśnić, please?
Pamiętaj proszę, że mówimy tu o eMce ale E46...
Nie wiem dokładnie jak jest w M3 e46, ale podejrzewam ,że też tam to występowało ale nie zawsze w serii. Ja mam to w jednej e34M5 a w drugiej już nie z braku spryskiwaczy lamp, podobnie mam w e39 , a znajomy pomimo xenonów i spryskiwaczy reflektorów tego nie ma.
Najłatwiej sprawdzić czy system jest w aucie po ilości wlewów płynu do spryskiwacza lub po VINie , ja mam podwójny zbiorniczek z dwoma wlewami, ten od Intensiv ma dodatkowe oznaczenie.
Najłatwiej sprawdzić czy system jest w aucie po ilości wlewów płynu do spryskiwacza lub po VINie , ja mam podwójny zbiorniczek z dwoma wlewami, ten od Intensiv ma dodatkowe oznaczenie.
-
Witam, mam M3 z opcją spryskiwaczy reflektorów, ale nie wiem jak je uruchomić
Nie widzę, żadnego guziczka jak to jest np. w ML'u

w zwyklym E46 spryskiwacze dzialaja razem ze spryskiwaczem szyby i uruchamia sie je normalnie manetka pod kierownica. Z tego co pamietam to spryskiwacz zmywa reflektory co 4 czy co 5 splukanie szyby
bo uruchamiają się tą samą manetką co spryski szyby